Naschoolse opvang

De na- en buitenschoolse opvang wordt verzorgd door twee organisaties: BSO Topkids en BSO de Paddestoel.
Topkids biedt ook voorschoolse opvang aan en is gehuisvest in de school. De Paddestoel biedt opvang in een apart gebouw naast de school.Ouders hebben dus de keuze uit twee BSO’s.
Hieronder stellen beide organisaties zich voor:

Topkids Kinderopvang

Voor zowel voor- als naschoolse opvang kunnen de kinderen vanaf de zomervakantie terecht bij de nieuwe Topkids Ontdekkings BSO. Deze BSO zit zeer gunstig gevestigd in de Martin Luther Kingschool zelf.

Wellicht kent u Topkids al door ons kinderdagverblijf aan de Prinses Marijkelaan. Daar bieden we sinds juni 2012 aan 27 kinderen per dag een hoge kwaliteit kinderopvang. Onze geschiedenis gaat echter een stuk verder terug dan onze activiteiten in Maartensdijk. Al sinds 22 jaar zijn wij ons actief aan het ontwikkelen in de kinderopvang. Op dit moment bestaat Topkids uit 4 kinderdagverblijven en 2 BSO’s.

Op de nieuwe Ontdekkings BSO gaan we (zoals de naam het al verklapt) met de kinderen op ontdekking door middel van spel, onderzoeks-, en ervaringsgerichte activiteiten. Kinderen leren na schooltijd op deze manier zichzelf en de wereld om zich heen nóg meer ontdekken. Dit alles vindt plaats onder leiding van een professioneel team, spelenderwijs en in een huiselijke sfeer. We vinden het belangrijk dat alle ouders en kinderen zich bij ons thuis voelen.

Ook voor kinderen die geen gebruik maken van onze opvang bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan onze activiteiten. Topkids is er voor iedereen!

Iedere week bieden we een gevarieerd programma aan met thema gerichte activiteiten en workshops. Hierbij houden we rekening met de talenten, behoeften en mogelijkheden van uw kind en proberen hem of haar op een professionele wijze hierin te motiveren. Ons motto is: niets moet, maar heel veel mag.

Thema’s die worden aangeboden hebben betrekking op bijvoorbeeld sport, creativiteit, natuur, techniek, musical, muziek en koken. Je kunt het zo gek niet bedenken of een thema komt aan bod. Daarnaast organiseren we op de woensdagmiddag een mini-event of workshop met iedere week weer een verrassend concept. Bij de ontwikkeling van deze thema’s vinden wij het heel belangrijk om te luisteren naar de wensen en interesses van de kinderen. Kinderparticipatie speelt daarom bij ons een grote rol. Op deze manier kan het aanbod letterlijk voor en door kinderen tot stand komen.

 Opvangmogelijkheden

Bij Topkids bieden we verschillende opvangmogelijkheden aan, aangezien we het belangrijk vinden om de opvang zoveel mogelijk op jullie behoefte af te stemmen. Daarnaast is het altijd mogelijk om extra dagen af te nemen of te ruilen mits er op die dagen plek is.

De mogelijkheden die wij aanbieden zijn:

- Voorschoolse opvang.

- Totaalpakket (52 weken opvang)

- Schoolwekenpakket (geen opvang in de vakanties)

- Vakantiepakket (alleen afname in de vakanties)

- Een strippenkaart (10 keer incidentele opvang of workshop deelname van 1,5 uur)

Heeft u nog vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

www.topkids.nlinfo@topkids.nl – 0346-214323.

BSO De Paddestoel

BSO De Paddestoel verzorgt al bijna 25 jaar de buitenschoolse opvang voor zowel de kinderen van de Kievit als van de Martin Luther King school. Eerst als zelfstandige stichting en sedert ongeveer 10 jaar als onderdeel van Kinderopvang De Bilt.


BSO De Paddestoel, nog volgens de oude spelling!, biedt de kinderen een fijne ontspannen middag, waarin veel mag, maar niets moet. Tijd naast school mag vooral ook echt vrije tijd zijn. Wij zijn van mening dat kinderen al veel moeten, en juist dan is het heerlijk om op de dag zelf te kunnen bepalen met wie je wilt gaan spelen en wat je wilt gaan doen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn dan ook van harte welkom (met als enige restrictie het aantal kinderen die we volgens de GGD maximaal per groep mogen opvangen). Huiselijkheid en warmte zijn voor ons kernbegrippen.

En natuurlijk bieden wij ook veel, vooral vernieuwende, activiteiten aan. Voor de oudste kinderen o.a.: Graffiti, paarden verzorgen, DJ workshop, green screen, animatiefilm of nieuwuitzending maken. De kinderen kiezen zelf aan het begin van ieder jaar welke workshops ze graag willen volgen. Daarnaast worden voor zowel jong als oud drie keer per jaar sportclinics aangeboden: tennis, atletiek, Expeditie Robinson, free running, weerbaarheid, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Ook voor de jongste kinderen worden workshops georganiseerd: knuffels maken, bamboestieken, percussie etc.!

We hebben een vaste ploeg pedagogisch medewerkers die, los van de workshops, steeds inspelen en daarmee aansluiten op de wensen van de kinderen: een spelletje doen, voetballen, toneelspel, veel kan, niets hoeft!

De inrichting van de ruimtes bij De Paddestoel sluit feilloos aan bij de ontwikkeling van de kinderen, speelse hoeken voor de jongste kinderen en bijvoorbeeld een lekkere bank voor de oudste kinderen om te kunnen chillen.

De openingstijden van de BSO sluiten aan bij de schooltijden, ook als de kinderen, bijvoorbeeld na een sportdag, net iets eerder of juist later opgevangen moeten worden. We zorgen voor een goede afstemming met school. In de tijd van de avondvierdaagse verzorgen wij de maaltijd, zodat de kinderen in alle rust aan hun wandeling kunnen beginnen. Geen stress, geen gehaast! Tijdens de schoolvakanties en op studiedagen zijn we ook open. In de vakanties staan de weken steeds in het teken van een sprankelend thema, waarbij sport en spel een belangrijk onderdeel is.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.kinderopvang-debilt.nl . Maar kom vooral, samen met uw kind(eren) eens kijken en de sfeer proeven!

http://www.kinderopvang-debilt.nl/